UKUSAN RUČAK NA BRZINU: KIŠ LOREN

Kis Loren




Kiš je seljačka pita od sastojaka koje su seljani imali oko sebe. Jednostavno preukusna :)

    Testo:
    200 g mekog brasna
    100 g butera ili margarina
    1 jaje
    malo soli
    Nadev:

      200 g dimljene pecenice
    100 g rendane gaude
    100 g mariniranih sampinjona
    Preliv:
    3 jajeta
    200 ml kisele pavlake/ vrhnja/

Priprema
    1.
    U brasno dodati so, jaje
    i polako dodavati margarin
    ili buter isecen na listice.
    rukama utrljavati masnocu i
    umesiti glatko testo.
    2.
    Testo ostaviti 1 sat u
    frizideru.
    3.
    Sitno iseckati dimljenu
    vesalicu i sampinjone, a gaudu
    narendati.
    4.
    Izvaditi testo iz frizidera.
    rastanjiti ga i njime obloziti
    pleh za kis. Ivice treba malo
    da izviruju.
    5.

      Preko testa staviti
    nadev i preliti umucenim jajima
    sa kiselom pavlakom.
    6.
    Peci 30 minuta na 200 stepeni.

Posluživanje
Sluziti toplo iseceno na trouglove.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar