ŠNICLA "TANKI DŽEP" UZ MALO ULAGANJA DO BOGATOG RUČKA
Sastojci
250gr. mlevenog mesa( po zelji)
200gr pirinac
2 glavice crnog luka
2 kasike persunovog lista
biber, so, vegeta
za pohovanje 3 jaja, brasno, prezle
za przenje ulje
Priprema
1.
Najpre skuvati pirinac i ostaviti da se ohladi.
2.
Saseckati sto sitnije luk, pa pomesati sa mlevenim mesom. Dodati vegete, soli, bibera( ne stedite na njemu) i obavezno 2 pune kasike saseckanog persunovog lista.
3.
Sve sjediniti sa pirincem i dobro umesiti.
4.
Oblikovati snicle po zelji.Ja sam pravila i kao cevape i kao pljeskavice( duguljaste i okrugle), ali je zgodnije pohovati oblik cevapa.
5.
Pohovati redom u brasno, posoljena i razmucena jaja, prezle i prziti na ulju. Vaditi na papirni ubrus da se ocede od masnoce..
6.
Ne zadrzavati sniclu dugo u jajima, jer se onda raspada. Samo je brzo provuci .
Posluživanje
Ja cu ih danas posluziti uz obaren karfiol, preliven tartar umakom, ali u principu, moze se jesti sa raznim povrcem. Prijatno!
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar