ORGINALNI RECEPT ZA BUREK IZ BOSN
Mnoge buregdzinice u Bosni prave burek na ovaj nacin jer je naj jednostavnije i naj brze. Za ovaj burek vam netreba veliki prostor ili oklagija a sto je naj bitnije svima uspe, ukusno, bez napora da bi ste dobili tanko prozirno testo.
500 gr mekog brasna
260 ml mlake vode
15 gr soli
1 zlica ulja ( neko stavi a neko ne )
.....Fil....
1-2 zlice ulja
1 glavica crvena luka sitno naseckana
500 gr mlevene govedine ( junetine )
1.5 zlicica soli
1/2 zlicice mlevenog bibera
Plus 120 ml ulja
Priprema
1.
Umesiti testo i dobro izraditi. Oblikovati 8 loptica. Ca 100 gr teske svaka loptica.
2.
Ulijte u posudu 120 ml ulja i u to uvaljajte loptice i neka stoje u ulju 30 min do 1 sat.
3.
Na zagrejanom ulju ( 1 - 2 zlice ) poprziti luk dok nepostane staklast, te dodati mleveno meso, promesati, dodati sol i mleveni biber, pa dinstati dok meso nepromene boju. Ukloniti sa vatre i ohladiti
4.
Na nauljenoj radnoj povrsini ili jos najbolje na silikonskoj povrsini takodje nauljenoj, dlanovima rastanjujte testo sto tanje, prstima rastanjujte krajeve. Naneti 1/8 fila na duzi kraj. ( ulje za rad je iz posude gde su se odmarale jufke ).
5.
Urolati.
6.
Smotati u burek
7.
Tako pripremljene bureke stavljati u dobro nauljenu tepsiju. ( tepsiju nauljiti sa uljem u kome su se odmarale loptice ), nauljiti svaki burek ( sa istim uljem iz posude ). Staviti peci u prethodnoj zagrejanoj pecnici na 190 - 200 stepeni.
8.
Bureke peci dok neporumene do 30 minuta ili vise, ovisno od pecnice.
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar