NAJUKUSNIJI SLANI MUFFINI

Slani mafini za dorucak




Vrlo su ukusni, meki i svi im se uvek obraduju.
Sastojci

    Za testo
    500 gr meko brasno Tip 400
    1 kesica 7gr suvi kvasac ili 20 gr. svezeg kvasca
    1 kaf.kasicica praska za pecivo
    1 kaf.kasicica secera
    1,5 kaf.kasicice soli
    1 kom jaje
    2 sup.kasike ulja
    100 ml jogurta
    200 ml mlake vode
    za fil

      100 gr pancete ili prsute
    100 gr feta sira
    100 gr kackavalja
    2-3 kom mladog luka, beli i zeleni deo
    za premazivanje
    1 kom jaje + malo ulja ili pavlake
    1-2 sup.kasike susama, kima ili sta vi volite
    jos
    200 gr brasna za podlogu za rad
Priprema
    1.
    Prvo sastavite tecne sastojke izmesajte i dodajte suve, mesajte dobro varjacom jer ce testo biti jako lepljivo. Testo ostavite 30 minuta da nadodje i posle toga mozete praviti mafine. Ako cete ih praviti sutradan, posle 30 minuta dobro zatvorenu posudu sa testom stavite u frizider do upotrebe.Od ove kolicine testa dobicete 18 vecih mafina kao na slici.
    2.
    Testo izvadite iz frizidera 30 minuta pre pravljenja mafina.
    Prvo dobro pobrasnjite povrsinu na kojoj cete ih praviti, a zatim kasikom dobro punom ili dobro pobrasnjenom rukom izvadite testo i prebacite na radni deo. Razvucite ga da bude velicine CD-a,tako da na sredini bude deblji a sa krajeva tanji, na sredinu stavite 1 supenu kasiku fila a zatim postepeno podignite ivice testa kao da cete napraviti zavezljaj i slepite ih. Testo je jako meko i lako se spaja a zatim ga prebacite u pobrasnjeni pleh za mafine, spojenim delom testa na dole. Premazite ih zumancetom promesanim sa 1 kasicicom pavlake ili ulja a zatim pospite sa  susamom.
    Stavite ih u predhodno zagrejanu pecnicu i pecite  ih 20 minuta na 200 c ili dok lepo ne porumene.

      3.
    Fil
    Iseckajte sve navedene sastojke za fil i izmesajte, kackavalj mozete narendati.
    Za Uskrsnji dorucak mozete ih napuniti sa iseckanim barenim suvim mesom, barenim jajima, mladim lukom i sremusem.
Posluživanje
Divni su i topli i hladni, za dorucak i veceru, za proslave i praznike a uz hladno pivo odlicni za druzenje sa prijateljima.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar