SATARAŠ U STAKLENKAMA
Po ovom receptu, koji se oduvijek koristio u mojoj porodici, pripremala sam godina sataraš, zamrzavajući ga u ledenici. No, minule jeseni počela sam ga spremati u staklenke što se pokazalo i dobro i praktično.
Sastojci
70 dag crvenog luka
1 kg paprike babure
0,5 kg patliđana
1,5 kg rajčice
2 dl ulja
sol, papar
nekoliko zrna konzervansa u svaku staklenku (po želji)
Priprema
1.
Pripremiti sve sastojke: luk narezati sitno, paprike narezati na manje a rajčice oguliti i narezati na veće kockice. Patliđane također narezati na veće kockice pa ih posoliti da ispuste vodu i gorčinu.
2.
Na vruće ulje staviti sitno luk i pirjati ga 10-15 minuta.
3.
Na luk dodati patliđane i papriku, promiješati i malo propirjati......
4.
...... a zatim i oguljene i narezane rajčice......
5.
....... pa sve zajedno pirjati 10-15 minuta.
6.
Posoliti i popapriti, promiješati te još vruće stavljati u vruće staklenke zagrijane u pećnici. Poklopce umočiti u alkohol i staklenke odmah čvrsto zatvoriti.
7.
U veću posudu staviti kuhinjsku salvetu i po njoj poslagati staklenke ali tako da se ne dodiruju. Zatim posudu napuniti vodom, visine od 2-3 cm ispod vrha staklenki. Sve zajedno pokriti drugom salvetom i staviti na štednjak. Zagrijavati na laganoj vatri sve dok voda ne počinje šumiti a zatim tako ostaviti 20 - 30 minuta.
Skinuti sa štednjaka i ostaviti pokriveno 24 sata dok se sve potpuno ne ohladi.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
Koliko dugo moze da stoji hrana pripremnjena na ovaj nacin?I gde se cuva?
OdgovoriIzbrišiPozdrav!