GRAŠAK SA KROMPIROM I PILEĆIM BATACIMA

1396961090IMG_2107_web




Najviše volim obična, svakodneva domaća jela. Ovaj grašak je upravo takvo jelo, klasika moje kuhinje. :)
Sastojci

    800 g graška
    1 manja crnog luka
    500 g pilećih bataka bez kostiju
    200 g krompira
    1 kašika ulja
    so

      biber
    20 g dodatka za jelo
    500 ml vode
    1 kašičica suve mirođije
    100 ml soka od paradajza

Prilog

    200 g crnog hleba

Priprema

Na umereno zagrejanom ulju dinstati sitno sečeni crni luk. Kad porumeni dodati sitno isečeno meso bataka odvojenih od kožice i kostiju. Sve to dinstati 10-ak minuta, dodati grašak, začiniti i naliti vodom. Ostaviti da se dinsta 20-ak minuta. Dodati krompir isečen na sitne kockice. Nastaviti sa dinstanjem uz povremeno dodavanje vode. Pred kraj dodati sok od paradajza, začine i mirođiju. Ostaviti da kuva dok se krompir ne skuva.

  Pravi gurmanski obrok, dobro poznat u našoj nacionalnoj kuhinji. Meso prilikom pripreme obavezno osloboditi kožice. Rastvorljiva dijetna vlakna iz graška mogu da pomognu u snižavanju vrednosti šećera i masnoća u krvi.
Izvor: kuhinjica.rs

0 komentari:

Objavi komentar