
evo krumpira na jedan nov,malo drugčiji način....S puno vrhnja,malo maslaca i sira eto vam ručka ili večere uz koju niti ne trebate mesa....!!!
Sastojci
1 kg krumpira
sol,papar po ukusu
5 dag maslaca
400 ml masnoga kiseloga vrhnja
2-3 češnja češnjaka
10 dag naribanoga ementalera...
Priprema
1.
Krumpir ogulite i narežite na tanje ploškice pa ih rasporedite u lagano namaštenu posudu za pečenje(najbolje keramičku).Posolite i popaprite.Maslac narežite na listiće pa ih pospite po krumpiru.Posudu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.Pecite 50-60 minuta,odnosno dok krumpir ne omekša.
2.
Zatim u vrhnje umiješajte zgnječeni ili sitno sjeckani češnjak pa time prelijte krumpir.Pospite naribanim sirom te još 15 do 20 minuta zapecite u pećnici.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar