KROMPIR NA POTPUNO NOVI NAČIN: SEOSKI KROMPIR

Seoski krumpir sa sirom





evo krumpira na jedan nov,malo drugčiji način....S puno vrhnja,malo maslaca i sira eto vam ručka ili večere uz koju niti ne trebate mesa....!!!
Sastojci
    1 kg krumpira
    sol,papar po ukusu
    5 dag maslaca

      400 ml masnoga kiseloga vrhnja
    2-3 češnja češnjaka
    10 dag naribanoga ementalera...

Priprema
    1.
    Krumpir ogulite i narežite na tanje ploškice pa ih rasporedite  u lagano namaštenu posudu za pečenje(najbolje keramičku).Posolite i popaprite.Maslac narežite na listiće pa ih pospite po krumpiru.Posudu pokrijte aluminijskom folijom i stavite u pećnicu zagrijanu na 200 stupnjeva.Pecite 50-60 minuta,odnosno dok krumpir ne omekša.

      2.
    Zatim u vrhnje umiješajte zgnječeni ili sitno sjeckani češnjak pa time prelijte krumpir.Pospite naribanim sirom te još 15 do 20 minuta zapecite u pećnici.
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar