
Piletina u bijelom umaku fantastičan umak za jedan brzinski ručak!!
Sastojci
oko 40 dag pilećeg filea
par šnita pancete ili špeka
1 šaka bučinih koštica
Vegeta
1 kocka za pileći temeljac
voda
malo brašna
2 dcl vrhnja za kuhanje
Priprema
Na malo ulja popeći sjeckanu pancetu ili špek,pa dodati piletinu izrezanu na kocke veličine zalogaja začinjenu vegetom.Kad se zapeče sa svih strana ,dodati šaku bučinih koštica pa kratko popržiti.Kocku za juhu skuhati s vodom.
Piletinu zalijati sa temeljcem i kratko dinstati.Brašno pomiješati sa vrhnjem za kuhanje da ne bude grudica,pa ukuhati u piletinu s temeljcem.Kratko prokuhati.
Posluži uz pržene krumpiriće,rižu,pire...ili slično.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar