KRUMPIRUŠA! ZAVRNITE RUKAVE I SPREMITE OVU DIVNU PITU!







Krumpiruši, sveobožavanom bosanskom jelu, draž daju domaće kore ili jufke iz vučenog tijesta.
SASTOJCI
1 kg krumpira
100 g luka
½ žličice Crni papar mljeveni Podravka By Podravka
2 žličice Vegete By Podravka


10 tanjih kora za savijače ili spremite domaće kore
50 ml ulja
300 ml vode
sol

ZA POSLLUŽIVANJE
200 ml kiselog vrhnja

PRIPREMA
1.
Oguljeni krumpir narežite na kockice, a zatim mu dodajte naribani luk, papar, Vegetu i dobro promiješajte.
2.
List tankog tijesta premažite uljem, na to stavite drugi list tankog tijesta, a po tijestu rasporedite dio pripremljenog nadjeva.
3.


Po nadjevu nakapajte malo ulja i tijesto savite u savijaču. Isto to učinite s preostalim tijestom i nadjevom.
4.
Savijače stavite na uljem namazani pleh i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C oko 30 minuta.
5.
Vodu posolite, zakipite i prelijte po pečenim savijačama.
Posluživanje
Savijače ostavite stajati oko 10 minuta i poslužite s kiselim vrhnjem.

Savjet
Krumpiruša će biti još ukusnija ako pripremite domaće vučeno tijesto.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar