DNEVNO PRALA KOSU ČAK 25 PUTA - Evo šta joj se desilo nakon toga!






Iako prema statistikama mnogi ljudi imaju prilično loše razvijene higijenske navike, to zasigurno nije slučaj s Julijom Abdullah. Naime, ova Malezijka patila je od opsesivno-kompulsivnog poremećaja zbog kojeg je dnevno prala kosu čak 25 puta, a pod tušem provodila i do pet sati.

  40-godišnjakinja je svoju opsesiju počela razvijati prije 20 godina kad je radila u laboratoriju u kojem je često baratala s uzorcima urina, krvi i stolice, prenosi Oddity Central.
Dnevno prala kosu čak 25 puta, a pod tušem provodila i do pet sati!
Svoju opsjednutost pranjem ruku s posla je donijela i kući, a nakon nekoliko godina uvidjela je koliko je njena situacija ozbiljna – računi za vodu i namirnice bivali su sve veći, a zbog učestalog kašnjenja na posao dobila je otkaz. Ironijom sudbine tad je, da bi riješila egzistencijalne probleme, počela skupljati otpad po susjedstvu.

  Julija je postajala sve depresivnija, a za pomoć se obratila i organizaciji SAMH ( Singapore Association for Mental Help), piše Index. Iako su joj tamo u početku pomogli, ubrzo se vratila starim navikama pa je tako svakog dana na pranje trošila oko dvije litre šampona i 21 sapun. Ruke je znala oprati i do dvjesto puta na dan pa se na kraju podvrgnula trosedmičnom liječenju koje je, tvrdi, napokon dalo rezultat i riješilo je ove bizarne opsesije.
cure.ba

0 komentari:

Objavi komentar