
Grickalice iz domaće radinosti pripremit ćete sa sirom, šunkom, ketchupom i parmezanom, a kada tu kombinaciju usavršite, improvizirajte i s drugim sastojcima.
SASTOJCI
1 svježi kvasac
½ žličice šećera
600 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
200 ml mlijeka
½ vrećice Praška za pecivo Dolcela By Podravka
1 žličica soli
40 g maslaca
2 žumanjka
200 ml jogurta
50 ml Ketchupa blagog Podravka By Podravka
100 g šunke
150 g sira Edamera
30 g naribanog parmezana
PRIPREMA
1.
Svježi kvasac razmutite sa šećerom i žlicom brašna u toplom mlijeku. Kvasac ostavite da se diže.
2.
U preostalo brašno dodajte prašak za pecivo, sol, otopljeni maslac, žumanjke, jogurt i dignuti kvasac. Sve dobro izmiješajte i umijesite glatko tijesto.
3.
Tijesto ostavite na toplom mjestu da udvostruči volumen.
4.
Dignuto tijesto razvaljajte u obliku većeg pravokutnika (45×35 cm).
5.
Po površini tijesta rasporedite ketchup, a zatim naribani sir i šunku narezanu na trakice.
6.
Tijesto savijte u roladu. Zatim roladu narežite na ploške debljine 2-3 cm i stavite ih na uljem namazan pleh (kao ružice).
7.
Ploške (ružice) premažite otopljenim maslacem, pospite parmezanom i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 20 minuta.
Posluživanje
Pečeno pecivo poslužite toplo.
Savjet
Narezane ploške tijesta na pleh stavljajte u razmacima.
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar