RUČAK ZA 20 MINUTA: Šnicle u umaku od slatkog vrhnja i senfa






vijek se pitam kako da napravim  šnicle a da ne budu suhe,obične,bez umaka...neprivlačne...Ovaj recept je iz jedne njemačke kuharice bio prepisan u bilježnicu pod imenom rahm šnicli(vrhnje snicli) i ovo je prvi put da ga radim....I izgledom i okusom a i jednostavnošću pripreme me je oduševio...
Sastojci
     4-6 većih svinj.odrezaka ili nekog drugog mesa
     4 v.ž juhe ili vode
     4 v.ž slatkoga vrhnja za kuhanje
     2 kisela krastavca
     2 v.ž senfa

        malo soli,papra i vegete
     2 v.ž ulja
      sjeckani peršin

Priprema

    Svinjske odreske malo potući s batom,začiniti s soli,paprom i vegetom pa ih popržiti na 2 žlice ulja.Izvaditi ih i pokrivene držati na toplom.
    Masnoću od prženja mesa tada zalti s juhom ili vodom.
     Dodati vrhnje pa promiješati.Kisele krastavce narezati na sitne kockice pa ih umiješati u vrhnje,promiješati.

      Tada dodati senf,sjeckani peršin pa prokuhati,začiniti po želji.
    U umak vrati izpečene šnicle,promiješati i odmah poslužiti.
Posluživanje
Poslužiti uz prilog po želji;neko izdinstano povrće,tjesteninu,pire,rižu....i salatu.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar