ZAPEČENE TIKVICE Lagani ručak koji će postati stalan gost vašeg stola...






Skoro isti sastojci kao za polpete, a puno jednostavnija priprema.
Sastojci

    500 g (2 kom) tikvica
    100 g (1 kom) mrkve
    1/2 glavice crvenog luka
    1 režanj češnjaka
    1 jaje
    sol
    papar
    vegeta po želji
    2 žlice svježeg posnog sira (skute) Milbona ili mozzarella ili drugi po želji

    20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
    1 žlica krušnih mrvica
    peršin
    maslinovo ulje

      malo maslaca
    po vrhu:
    cca 80 g topivog sira (gauda)
    20 g (1/2 vrećice) ribanog parmezana
    50 ml vhnja za kuhanje
    maslac i krušne mrvice za obložiti posudu

Priprema
    1.
    Na maslinovom ulju i maslacu zažutiti sitno rezan crveni luk.
    Kad zastakli, dodati protisnut češnjak i čim zamiriše, krupno ribanu mrkvu. Malo posoliti i pirjati na tihoj vatri da mrkva malo uvene.
    Ubaciti krupno ribane tikvice, pojačati vatru i nastaviti pirjati da se tikvice skoro posuše, ne do kraja.
    Maknuti sa vatre, malo prohladiti, pa dodati jaje, papar, sitno rezan peršin, krušne mrvice i ribani parmezan. Posoliti ako je neslano ili dodati malo vegete.
    2.
    Vatrostalnu posudu namazati maslacem i posuti krušnim mrvicama.
    Istresti pola smjese od tikvica.
    Rasporediti svježi sir na male hrpice.

      Prekriti ostatkom tikvica.
    Po vrhu naribati topivi sir, posuti preostalim ribanim parmezanom i sasvim malo vrhnja za kuhanje.
    Nastojte da smjesa u posudi ne bude debela.
    Peći 20 minuta na 200"C ili dok rubovi ne dobiju zlatno smeđu boju.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar