FANTASTIČAN RUČAK NA BRZINU SA BELIM MESOM
Na još jedan način. Ako ga jednom probate, osetićete specifičan ukus. Nekad ovo napravim dan u napred i sutradan pred ručak, samo prokrčkam još 5 minuta.
SASTOJCI
manje šnicle belog mesa
listići pečenice ili šunke
listići lako topivog sira-kačkavalja.
čaša kisele pavlake
čaša mleka
kockica putera
par kašika ulja
malo brašna
so
grančica ruzmarina
nekoliko listića žalfije
PRIPREMA
Iseći belo meso na manje šnicle, zbog bržeg pravljenja.
Na šnicle staviti pečenicu, pa preko listiće kačkavalja.
Urolati ih i pričvrstiti čačkalicom.
U brašno dodati malo soli, pa urolane šnicle uvaljati sa svih strana.
U tiganju ugrejati kockicu putera i malo ulja, pa dodati grančicu ruzmarina i nekoliko listova žalfije.
Urolano meso pržiti sa svih strana.
Pomešati kiselu pavlaku sa mlekom i dodati oko pržrnih rolnica.
A rolne pokriti listićima topivog kačkavalja.
Krčkati na tihoj vatri 5 minuta ili dok vam se kačkavalj ne otopi i lepo obloži meso.
POSLUZIVANJE
Služiti toplo. Ja uz belo meso uvek volim neke kiselkaste salate.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar