NEPOGREŠIV RECEPT ZA PRINCES KROFNE






Obožavane , što drugo reći.

Sastojci

    SASTOJCI ZA KROFNICE:
    100 ml ULJA
    200 ml VODE
    6 kašika OŠTROG BRAŠNA
    3 JAJA
    SASTOJCI ZA KREMU:
    3 ŽUMANJKA
    300 ml MLIJEKA
    5 kašika ŠEĆERA

      3 kašike BRAŠNA
    1 VANILIJIN ŠEĆER
    100 ml VRHNJA ZA ŠLAG
    JOŠ NAM TREBA:
    ŠEĆER U PRAHU
    100 ml VRHNJA ZA ŠLAG

Priprema
    PRIPREMA ZA KROFNICE:
    1.
    Staviti vodu i ulje da se prokuha.
    2.
    Kada se prokuha skloniti s vatre zatim dodati brašno i mutiti s pjenjačom.
    3.
    Kada se smjesa sjedini i postane gusta , ostavimo ju da se ohladi.
    4.
    U mlaku smjesu dodavati jedno po jedno jaje i miksati mikserom.
    5.
    Uzeti pleh za pečenje i fiksirati ga s malo ulja. Nakon toga staviti papir za pečenje.
    6.
    Zagrijati pećnicu na 220 stupnjeva.
    7.
    Uzeti špric i u nju staviti dobivenu smjesu. U plehu oblikovati krofnice, vrtiti špricem od sredine prema van u krug, pa u vis.
    8.
    Staviti krofnice da se peku 25 minuta ( nikako ne otvarati pećnicu prvih 15 min).
    Peći dok krofnice ne porumene.
    9.
    Kada su pećene ostaviti ih da se skroz ohade.
    PRIPREMA ZA KREMU:
    1.
    Stavite 200 ml mlijeka da se prokuha.
    2.

      Umutite šećer, brašno, vanilijin šećer , žumanjca sa ostatkom mlijeka ( preostalih 100 ml).
    3.
    Kada se mlijeko prokuha dodajte dobivenu smjesu i mješajte dok se ne zgusne. Zatim ostavite da se skroz ohladi.
    4.
    Dok se krema hladi izmiksajte vrhnje za šlag. Ohlađenoj kremi dodajte šlag uz miksanje.
    DEKORIRANJE PRINCESS KROFNI:
    1.
    Nakon što su se krofnice ohladile presjecite ih na pola ( trebale bih biti šuplje iz nutra ).
    2.
    Napunite špric kremom pa u krug šarajte u svaku korpicu.
    3.
    Zatim napunite špric sa šlagom pa isto ponovite , u krug.
    4.
    Na kraju stavite pokopac i pospite šećerom u prahu.

Posluživanje
Princess krofne se odmah mogu poslužiti ali su bolje ako stoje sat vremena u frižideru.
Izvor: http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar