NAJMEKŠE PILEĆE GRUDI
Svi znamo koliko je pileće belo meso suvo kad se ispeče, ja prvi put pravim na ovaj način i od sada ćemi to biti i jedini način i što je najvažnije, ne prži se,već se peče u rerni. Probajte, dopašće se i vama.
Sastojci
4 polovine pilećih grudi
250 ml majoneza
1oo g sveže izrendanog parmezana
1 1/2 kašičica vegetinog miksa za piletinu
pola kašičice sveže samlevenog bibera
1 kašičica belog luka u prahu
Priprema
1.
Pileće grudi oprati i osušiti i ako su dva veća komada, preseći svaki komad na pola.
Svaki komad posuti sa vegetinim miksom za piletinu i pobiberiti i ostaviti da odstoji,dok vi pripremite premaz.
2.
U zdelu staviti majonez dodati sveže izrendan parmezan, beli luk u prahu i sve dobro sjediniti.
Premazati svako parče mesa sa obe strane i staviti na pleh prekriven pek papirom.
3.
Peći meso u prethodno zagrejanoj rerni na 185°C oko 45 minuta.
Poslužiti toplo sa šampinjonima u sosu od belog luka i krem sira ili šta vi već volite uz obaveznu salatu, kod nas su bile tikvice pečene u rerni.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar