
Jednostavne i jako ukusne.Pogodne kao prilog za rucak ili samostalne uz salaticu kao lagana vecera.
Sastojci
solja je od 250ml
2 solje brasna
1 prasak za pecivo
2 solje izrendanih tikvica(da je solja dobro natrpana)
1 i po solja kuvanog kukuruza(zrna)
2 jaja
1 solja mleka
1/4 solje istopljenog putera
1 solja rendanog tvrdog zutg sira
kasicica secera
pola kasicice kima u prahu
kasicica soli
malo bibera
ulje za przenje
Priprema
U jednoj posudi staviti brasno i pomesati ga sa praskom za pecivo, kimom, secerom, soli i biberom.U drugoj posudi izmutiti jaja, pa im dodati mleko i istopljen puter.Tu smesu uliti u brasno.Promesati, pa umesati rendane tikvice, kuvani kukuruz i rendani sir.
Jos jednom dobro promesati.Ulje zagrejati u tiganju.Uzimati po kasiku smese od tikvica i kukuruza i spustati na vrelo ulje i prziti sa obe strane dok ne porumeni.Kad su przene vaditi ih stavljati na salvete kako bi se upio visak masnoce.
Posluživanje
Super idu uz tzaziki.
Mogu se isto stavljati u sendvice sa majonezom i zelenom salatom.
Izvor: www.coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar