DOMACI BUREK KAO IZ PEKARE! NAJBOLJI GARANTIRAM!
Ode u tren oka! Smaze se!
SASTOJCI
potrebno:
1/2 kg debljih kora (moje su bile bas tanke)
cca 300 g sira ( u receptu pise 1/2 kg ali bilo je previse)
250 ml vode
125 ml ulja
po potrebi soli
PRIPREMA
1.
U dublji sud pomesati vodu i ulje i posoliti ( ako vam je i sir dosta slan pazite da ne preterate). Bice potrebno da pre svakog prskanja kora promesate ovu tecnost jer se ulje izdvaja.
2.
Okruglu tepsiju (ja sam koristila br.26) podmazati uljem i staviti 2 kore ciji krajevi treba da prelaze ivice tepsije tj. da vise sa strane. Poprskati mesavinom ulja i vode.
3.
Ostatak kora podeliti na grupice od po 3 kore.
4.
Uzeti 3 kore i staviti ih u tepsiju jednu preko druge guzvajuci ih da mogu da stanu pa trecu poprskati i posuti izmrvljenim sirom.
5.
Ponoviti ovo i sa ostalim korama osim poslednje 3.
6.
Prvu od te tri staviti naguzvanu u tepsiju i poprskati.
7.
Staviti i pretposlednju koru. I nju poprskati i staviti ostatak sira.
8.
Staviti i poslednju koru i poprskati mesavinom vode i ulja.
9.
One krajeve koji vise sa strane sada prebaciti preko poslednje kore zatvarajuci burek i poprskati tecnoscu.
10.
Peci u rerni zagrejanoj na 180 stepeni dok fino ne porumeni.
Posluživanje
Prijatno! Stvarno je ukusan i mozda bolji od onog iz pekare za ljude sa osetljivim zelucem jer nema masti.
http://www.coolinarika.com/
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar