ZAMRZNUTA TORTA OD JAGODA BOLJA NEGO SLADOLED
Zamrznutu tortu ili kolač još nisam pravila....-pa me privukao recept iz nove"Lise"svojom slikom i načinom izrade...Kao sladoled s okusom bijele čokolade i jagoda...!!!!
Sastojci
50 dag jagoda
1 limun
60 dag sira
2 v.ž
vanilin šećera
8 dag šećera
20 dag bijele čokolade
4 jaja
400 g slatkoga vrhnja
Priprema
1.
Jagode operite,očistite i prerežite ili narežite na ploške.Limun operite-koricu naribajte a sok istisnite.Sir pomiješajte s šećerom,vanilin šećerom i sokom i koricom od limuna.
2.
Čokoladu rastopite na pari.Jaja kremasto pomiješajte u posudi uronjenoj u vruću vodu.Postupno umiješajte čokoladu.Kremu od jaja stucite u posudi uronjenoj u hladnu vodu pa umiješajte kremu od sira.Vrhnje istucite u polučvrsti šlag pa umiješajte u kremu od sira.
3.
Prsten za tortu (promjera 26 cm) stavite na pladanj za tortu.Stavite unutra pola kreme i zagladite.Na to stavite 1/3 jagoda i preostalu kremu...
4.
...a potom kolač stavite na najmanje 4 sata u zamrzivač.Jagode pomiješajte s malo šećera,prsten maknitepolako uz nož uronjen u vruću vodu.Pospite jagodama i odmah poslužite.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar