PILECI PAPRIKAS! TRADICIJA OD 35 GODINA






Svako pravi paprikas na svoj nacin, i verujem da ovde ima jako puno recepta za isti, od previse,glava ne boli, pa resih da ostavim i svoj recept, koji sam dobila pre 35 godina

  SASTOJCI
2 komada ili vise pilecih batkova sa karabatkom
2 kasike brasna
1/2 kasicice bibera,
1/2 kasicice crvene paprike
1 kasika, ili manje vegete

ZA PAPRIKAŠ
2 glavice ljutike ili aljme ili 1 srednja glavica obicnog luka
1 manja crvena paprika (moze i ljuta, ako volite)
1-2 šargarepe,isečene na kolutove
3-4 cena belog luka
1 puna kasika mlevene crvene paprike
1 puna kasika vegete
1/2 kasicice bibera


4 veca il vise krompira
1 kasika paradajz pire
2 komada lovorova lista

ZA KNEDLICE
po zelji vegete
14 kasicica griza
2-3 kasike brasna
2 jaja


  PRIPREMA
1.
U kesu za zamrzivac staviti brasno, mlevenu papriku, biber i vegetu, protresti kesu da se izmesa.
2.


Meso ocistiti od viska masnoce, oprati, osusiti i iseci na komade, i staviti ih u kesu i dobro protresti da se brasno i zacini obaviju oko mesa.
3.
U vecu serpu staviti ulje koje koristite za przenje i kad se zagreje spustiti komade mesa, sa kozom na dole i isprziti ih na srednjoj temperaturi pazeci da vam ne izgori, nego da dobiju finu rumenu boju. Kada je meso przeno izvaditi ga na tanjir i ostaviti na stranu.
4.
Iz serpe izvaditi visak masnoce, ostaviti dovoljno da se moze luk i povrce proprziti.
5.
Sitno naseckanu ljutiku, ili obicni luk, zajedno sa belim lukom i staviti u istu serpu gde ste przili piletinu, i prziti dok ne postane staklast, dodati naseckanu papriku i šargarepu, isečenu na kolutove, proprziti malo, pa dodati oljusten krompir i isecen na komade po vasoj zelji, proprziti malo i onda dodati jos brasna, aleve paprike, bibera i vegete, dobro promesati i naliti vodom.Vratiti mesou serpu.Kuvati dok se skoro krompir ne skuva i onda dodati knedlice, koje ste prethodno napravili.
6.
Umutiti dva jajeta, dodati soli ili vegete, sta vam je po ukusu, dodati griz, sve dobro sjediniti i onda staviti brasno, da vam knedlice budu malo tvrdje i da se ne raspadaju.
7.
Pred sluzenje iseckati dve tri kasike persuna i posuti paprikas
Posluživanje
Ovako sam naucila da pravim paprikas jos kad sam dosla u Kanadu od komsinice, madjarice, ali po njenoj preporuci ide i kisela pavlaka, ja je ne stavljam, vi mozete staviti kasiku kisele pavlake u vas tanjir.

http://www.coolinarika.com/

0 komentari:

Objavi komentar