FINA SALATA A MOŽE I KAO LAGANI OBROK BAŠ ZA OVE TOPLE DANE
Sastojci
200 gr kikirikija, ispečenog
450 gr Kukuruza šećerca Podravka
3 jaja, skuvana
2 dl kisele pavlake
oko 100 gr majoneza
malo soli i bibera
Priprema
1.
Kikiriki ispeći, pa kad se ohladi oljuštiti ljuske. Sitno ga iseckati. (Ja ga stavim u duplu kesu, vežem čvor, pa nekoliko puta pređem oklagijom, da se zdrobi).
Kukuruz skuvati, pa ohladiti (ako koristite skuvan, iz konzerve, ovaj deo se preskače). Jaja sitno iseckati.
2.
Sve sastojke promešati, dodati pavlaku, majonez i začine, ukrasiti, i dobro rashladiti pre serviranja.
3.
Salatu je najbolje napraviti sat-dva pre služenja, da bi kikiriki ostao krckav.
Izvor; www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar