
SASTOJCI
• 100 gr petit keksa
Žuti fil
• 3 dc vode
• 2 dc mleka
• 4 kašike gustina
• 3 žumanjka
• 5 kašika šećera
Crveni fil
• 6 dc soka od brusnice
• 2 pudinga od vanile
• 2 kašike šećera
PRIPREMA
U vatrostalnoj posudi ili nekom malo dubljem plehu dim 14x24 poređati keks ja sam napisala 100 gr,ali sve zavisi od debljine keksa ima tanjih i debljih,može i plazma,keks netreba umakati omekša od fila.
Žuti fil:
3 žumanja ,šećer,vanil šećer i gustin pomešati,mleko i vodu staviti da se kuva i kad provri sipati u jaja i vratiti na ringlu da se skuva ,onako kao puding,sipati fil odmah preko keksa.ostaviti da stoji dok se skuva crveni fi.
Crveni fil:
sok, puding i šećer staviti sve zajedno da se kuva,kad se zgusne i provri sipati preko žutog fila.
Izvor: https://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar