EXTRA,EXTRA UKUSAN RUČAK: BANANICA PRELIVENA JOGURTOM






Ovo je pita koju ja pravim od gotovih kora, tako mi je brže, inače se pravi od domaćih kora, ali i ovako ima ukus banice moje bake.
Potrebni sastojci:
– 500 gr kora za srednje debljine
– 6 komada jaja
– 400 gr sira


  – 1/2 l jogurta
– 150 ml maslinovog ulja
– so
Priprema:
Okruglu teflonsku tepsiju podmazati trećinom pripremljenog ulja. U dublju posudu staviti jaja, sir izmrvljen, polovinu  količine jogurta, drugu trećinu ulja i so po potrebi, masa treba da bude žitka. Uzimati po jednu koru i mazati filom, urolati, uviti u puža i složiti u sredinu tepsije. Postupak ponavljati dok se materijal sav ne potroši, slažući kore u krug nastavljajući jednu na drugu.

  Za preliv odvojiti pola šolje fila i dodati drugu polovinu jogurta i treću trećinu ulja i ovim preliti složenu banicu. Ostaviti banicu da upije jogurt a za to vreme zagrejati rernu na 200″C i staviti banicu da se peče. Kada porumeni izvaditi je iz rerne, poprskati sa malo vode, pokriti krpom i ostaviti da se prohladi. Kidati rukom banicu i služiti toplu.
Izvor:  www.kuvajmo-blogovski.com

0 komentari:

Objavi komentar