KREMASTA KROMPIR PITA SA PILETINOM
Za nešto drugačiji ručak, pripremite ovu pitu, koja je po ukusu zapravo nalik začinjenom pire krompiru, koji ste obogatili sa piletinom, a uz to malo nagradili pavlakom pa zaokružili zapečenim sirom
Sastojci za krompir masu:
1 1/2 kg očišćenog krompira
80 gr margarina
3 žumanca
1/2 kašikice bibera
2 kašikice soli
6 kašika brašna
Sastojci za fil od mesa:
1/2 kg belog mesa
2 kašike masti (ili ulje, ako više volite)
1 glavica crnog luka
1 kašikica soli
1/2 kašikice bibera
2 kašikice peršunovog lista
3 jajeta
I još:
1 jaje
100 gr kisele pavlake
100 gr trapista ili drugog tvrdog sira
Priprema:
Očišćeni krompir stavite da se kuva u posoljenu vodu (stavite kašikicu – dve soli).
Dok se krompir kuva, isecite piletinu na sitne kocke. Otopite kašiku ulja, pa na njemu ispržite meso, sa time da, ako počne da se hvata za dno, malo podlijete vodom, nekih 1 dcl vode će biti dovoljan. Meso pržite dok ne bude tako, da ga lagano možete varjačom prepoloviti.
Pred kraj prženja mesa, udinstajte jedan crni luk isečen na kocke, na jednoj kašiki ulja. Ja sam radila ovako, pod jedan – zato što sam zaboravila to prvo uraditi, pod dva – shvatila sam da će mi se manje „uhvatiti“ luk. Konačno, ispostavilo se da je čak bolja kombinacija :) Kada je meso uprženo, dodajte mu luk, još malo propržite sve zajedno, sklonite sa vatre. Dodajte so, biber, peršunov list (ja sam imala samo suvi, bolje bi bilo da imate sveži). Na kraju, dodajte 3 jajeta i sve dobro promešajte.
Kuvani krompir ocedite, pa mu dodajte margarin, dobro izmiksajte, da bude kremast krompir. Dodajte tome žumanca, biber, so i na kraju brašno, dobro sjedinite.
Vatrostalnu posudu premažite margarinom, pa na dno stavite polovinu krompira. Na krompir rasporedite meso, pa preko mesa ostatak krompira.
Izmešajte jaje sa kiselom pavlakom i premažite krompir. Narendajte sir preko pavlake.
Stavite da se peče na 200°C oko 40 minuta. Ostavite 15 – tak minuta da se prohladi, pa poslužite. Nama je u planu bila i neka salata, ali je Kokica malo to u hodu smetnula sa uma…vi nemojte, biće vam odličan dodatak uz ovako pripremljen krompir. Prijatno!
Izvor: www.kuvajmo-blogovski.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar