ČOKOLADNI KUGLOF
Vrlo jednostavne pripreme i specifičnog okusa, kuglof zauzima posebno mjesto u gastronomiji. Umjesto klasičnog kuglofa pripremite čokoladni i dodatno ga ukrasite čokoladnom glazurom.
SASTOJCI
ZA KUGLOF
125 g maslaca
150 g šećera
150 ml mlijeka
100 g Pšeničnog oštrog brašna Podravka By Podravka
60 g Pšeničnog glatkog brašna Podravka By Podravka
20 g kakaa
1 Prašak za pecivo Dolcela By Podravka
2 jaja
ZA GLAZURU
40 g maslaca
100 g čokolade
123
PRIPREMA
Za kuglof:
1.
Maslac zagrijte da se otopi, maknite s vatre, umiješajte šećer, mlijeko i na kraju dodajte smjesu brašna, kakaa i prašak za pecivo.
2.
Dodajte jaja i dobro izrađenu smjesu izlijte u namašćen i brašnom posipan kalup za kuglof. Pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 40-45 minuta.
Za glazuru:
1.
Maslac zagrijte da provrije, maknite s vatre, dodajte natrganu čokoladu i miješajte da se otopi.
2.
Glazuru prelijte preko ohlađenog kuglofa.
Posluživanje
Kolač ohladite, narežite i poslužite.
Savjet
Smjesa je dovoljna za srednje veliki kalup.
http://www.coolinarika.com/
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar