PAPRIKE PUNJENE KROMPIROM
Sastojci
6 kom paprika
6 kom krompira
po želji so/vegeta i mljeveni biber
malo sjeckanog lista peršuna
malo ulja
1 glavica crveni luk
Priprema
1. Uzeti paprike srednje veličine. Odrezati im vrh, očistiti od košpica i oprati i posušiti.
Ko voli ljuto, nek uzme ljute, a inače obično idu one normalne, one malo deblje.
2. Oguliti onoliko krompira koliko ima paprika otprilike. Izrendati na krupno rende ili
isjeckati na kockice. Oprati u cjediljki i dobro iscijediti.
3. Dodati so/vegetu, sjeckani peršun i sve dobro izmiješati. U ovaj recept ide i crveni luk
isjeckan na sitno pa i to dodajte ako volite.
4. Posudu u kojoj ćete peći paprike namažite uljem i poredajte paprike. Samo malo
dodajte vode. Pecite na 250 C nekih 20-ak minuta, a onda smanjite na 200 C. Peći dok
ne porumeni s jedne strane, pa onda okrenuti da porumeni i s druge.
Posluživanje
Servirati sa pavlakom, bijelim sirom, dimljenim, paradajzom. Prilog može biti i šnicla ili
neko drugo meso
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar