TRIOLADA






Sastojci

Tijesto:

 6 jaja,
 6 žlica šećera,
 3 žlice ulja,
 1 žlica kakaa,
 2 žlice krušnih mrvica (prezle),
 3 žlice brašna,
 1 vrećica praška za pecivo.
Krema:

 15 žlica šećera
 1,5 l mlijeka,
 2 pudinga od vanilije,



 2 pudinga od lješnjaka,
 2 pudinga od čokolade.
 250 g margarina,
Glazura:

 100 g čokolade za kuhanje,
 250 ml vrhnja za šlag.
Priprema

Tijesto:
Umutiti bjelanjke, te dodati šećer, žutanjke, ulje, mrvice, kakao, brašno i prašak za pecivo. Peci 30 min. na 150°.
Krema:
Izmiješati 5 žlica šećera i 2 pudinga od vanilije s malo mlijeka, odvojenog od 1/2 l. Ostatak staviti da zakipi i skuhati kremu.
Tako isto napraviti s pudinzima od lješnjaka i čokolade.


  Ako nisam dovoljno jasna, znači, na dva pudinga ide po 5 žlica šećera i 1/2 l mlijeka.
Margarina podijeliti na 3 dijela. Kad se kreme prohlade u svaku dodati po 1/3 margarina.  Pudinge mazati po biskvitu, boje slažite po želji. Na vrh staviti glazuru.
Glazura:
250 ml vrhnja za šlag staviti da zakipi , ugasiti vatru, staviti izlomljenu čokoladu neka odstoji 5 min. i miješati dok se čokolada u potpunosti ne otopi. Preliti po kolaču.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar