LANGOSI BEZ KVASCA GOTOVI NAJVIŠE ZA 10 MINUTA BEZ DIZANJA TIJESTA

Langosi bez kvasca





Po jednom starijem receptu, probala sam razlicite vrste langosa ali ovi su mi najukusniji. Nema cekanja oko dizanja tijesta, super fini i brzi dorucak.
Sastojci

1 salica [200ml] brasno
120ml kiselo vrhnje
1/2 zlicice prasak za pecivo


  1/2 zlicice sol
ulje
Priprema

1.
U zdjelu pomijesati brasno i prasak za pecivo.
Zatim dodati sol i polako dodavati kiselo vrhnje.
Mijestiti sa rukom dok se dobije fina mekana smjesa.
2.
Podijeliti u cetri dijela i svaki dio oblikovati u loptice.
Ostaviti da odstoji 5-10 minuta.


 
Zatim svaku lopticu sa prstima splostiti i malo rastegnuti na 1cm debljine i oko 15cm u promjeru.
3.
U tavu zagrijati ulje, dovoljno je samo malo ulja tek toliko da prekrije dno.
Staviti langose da se prze na srednjoj temperaturi. Okrenuti ih par puta svakih 30-40 sekundi.
Posluživanje

Posluziti uz svjezi kravlji sir.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar