NAJUKUSNIJA BEZ KONKURENCIJE FERRERO ROCHER TORTA PROČITAJ






Sastojci

  .....Podloga.....
  300 gr napolitanki sa nugatom
  150 gr tostiranih ljesnjaka ( oguljeni i samleveni )
  200 gr nutele
  .....Fil......
  500 gr mascarpone
  200 gr ljesnjaka tostirani ( oguljeni i samleveni )


    100 gr nugat napolitanke ( izdrobene )
  400 gr nutele
  .....top...
  Nutela ca 300 gr
  Ferrero kuglice

Priprema

Ljesnajke tostirajte ( poprzite ) na laganoj vatri u suhoj tavi kako bi pruzile laganu aromu. Kada se ohlade uklonite im koru ( istrljajte ih u kuhinjsku krpu da im opadne kozica. Sameljite a nesto iseckajte.

 


Za podlogu pomesati izdrobljene napulitanke, ljesnjake i nutelu. Smesom prekriti podlogu kalupa ( ca 22 - 24  cm ). Ostaviti u frizider dok pripremamo fil
Za fil pomesati izdrobljene kekse, ljesnjake, mascarpone i nutelu. Sjediniti i naneti na podlogu. Odgore premazati sa omeksalom nutelom. U frizider na par sati. Dekorisati ferrero kuglicama
Izvor: www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar