IŠLERI







ovo je keksić iz mog djetinjstva kojeg sam tada najviše voljela, a za razliku od ostalih slastica, ovaj još i dan danas obožavam

SASTOJCI
tijesto
• 30 dkg maslaca (ili margarina)
• 40 dkg brašna
• 15 dkg šećera u prahu
• 2 žumanjka
• 5 žlica kakaa
• par kapi arome maslac-vanilija



krema
• 6 jaja
• 30 dkg šećera
• 20 dkg maslaca (ili margarina)
• 3 vanilin šećera



PRIPREMA
Umjesimo tijesto, tanko razvaljamo i kalupom izrežemo malene kolutiće (promjera 5cm).
Pečemo na 200°C oko 15 minuta.
Od ove smjese dobijemo cca. 40 gotovih keksića.
Za kremu na pari izmješamo jaja, šećer i vanilin šećer te kuhamo uz neprestano miješanje dok se ne zgusne. U ohlađeno dodamo maslac ili margarin.
Pečene kolutiće premažemo kremom i spajamo dva i dva te prelijemo čokoladnom glazurom.
.Za glazuru sam stavila 200g čokolade za kuhanje, 1 žlicu mlijeka i 2 žlice ulja da bude gušća te sam dok je još vruća premazala širim kistom po kolaču
da dobijem ovu teksturu, a ostatak sam (kad se malo ohladi) stavila u špricu i napravila ovako kao što je na slici.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar