LEDENI VJETAR SA JAGODAMA

Ledeni vjetar sa jagodama




Još jedna kombinacija obožavanog kolača u sezoni jagoda. Faaantastično !!!!
Sastojci:

    Za beze:
    9 bjelanjaka
    300 grama šećera
    1 žlica jabučnog octa

    Fila:

      600 grama kiselog vrhnja
    100 grama šećera u prahu
    1 vrećica želatine
    1/2 l vrhnja za šlag
    jagode

Priprema

    1.
    Mascarpone napravite tako da 6 dcl kiselog vrhnja dan ranije zamotate u gazu ili neku sličnu krpu te stavite u cjedilo da se preko noći cijedi u frižideru.
    2.
    Za beze kore izmiksajte bjelanjke sa šećerom i octom pa smjesu stavite u veliki protvan od pećnice na pek papir. Pecite na 150 stupnjeva oko sat vremena.
    3.
    U iscijeđeno kiselo vrhnje dodajte šećer u prahu, 2 dcl izmiksanog šlaga i želatinu koju ste napravili po uputama na vrećici.
    4.

      Beze koru koja se je ohladila prepolovite na dva dijela pa na prvi dio namažite kremu.
    5.
    U kremu ubodite jagode.
    6.
    Po jagodama namažite ostatak od 3 dcl istučenog šlaga.
    7.
    Poklopite drugom korom i stavite u frižider da se dobro ohladi.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar