NIKAD BRŽI RUČAK: ZAPEČENI TORTELINI





Recept sam prošlo ljeto našla u jednoj mini kuharici što je išla uz dnevne novine i od tad sam ga pripremala više puta. Jako jednostavno i brzo gotovo!
Sastojci
    Sastojci
     500g tortelina

       200 g mozzarelle
     300 ml pasirane rajčice

     100 g maslaca
     150 g sira (gauda ili neki slični)

Priprema

    Torteline skuhajte prema uputama na vrećici. Vatrostalnu posudu za pečenje premažite s maslacem, te u nju premjestite torteline. Prelijte umakom od rajčice, pa prekrijte mozzarellom narezanom na kockice, i na kraju pospite naribanim sirom.
    Preostali maslac posložite po siru te stavite peći u zagrijanu pećnicu na 200 stupnjeva, 15 minuta, odnosno dok se sir ne rastopi.

      Ovdje možete koristiti  domaći umak od rajčice, ako vam je npr. ostao od prethodnog dana. Evo ovako ga ja radim :) Ali ipak najčešće pasiranu rajčicu samo malo izdinstam na maslinovu ulju dodam malo soli, papra, šećera, mediteranskih začina i ostavim da malo prokuha. Jer mi nekako nije to to ako dodam samu rajčicu iz konzerve kako je inače pisalo u originalnom receptu.
    Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar