OVO JE PREFINO BRZO SE SPREMI UKUSNO I RUČAK ZA CIJELU PORODICU: ZAPEČENI KROMPIR SA JAJIMA I ŠUNKOM






Sastojci

1 kg krumpira
4 jaja
20 dkg kuhane šunka
2 dl vrhnja


3 žumanjka
maslinovo ulje,sol,biber,isjeckani peršin
Priprema

1.
Stavite kuhati oprani krumpir u ljusci.Skuhan ohladite, ogulite i izrežite na kolute.
2.
Skuhajte jaja.Ohladite, ogulite i narežite na kolute.
3.
U nauljenu vatrostalnu zdjelu posložite red krumpira, posolite, popaprite i pospita isjeckanim peršinom.Zalijte sa malo vrhnja.

  4.
Na to poslažite kolutove jaja i stavite na njih izrezanu ,na kockice, kuhanu šunku.
5.
Zadnji red su opet krumpiri, koje treba posoliti i popapriti.Poprskajte ih malo maslinovim uljem i zalijte preostalim vrhnjem u koje ste umiješali 3 žumanjka.
6.
Peći na 220°C 30 min.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar