PEČENI KRUMPIR





Jednostavno, efektno i jako, jaaaako fino.
Potrebno:
    krumpir (količina proizvoljna, dakle, onoliko koliko možete pojesti)
    4-5 žlica maslaca

      1-2 žlice mješanog začinskog bilja: peršin, vlasac…
    nekoliko komadića tanko rezane pancete
Priprema:
    Krumpir sa korom dobro oprati od sve nečistoće. Ako je krumpir jako star, i ako mu je korica dosta oštećena, tada ga do polovice ogulite u tankom sloju. Krumpir zarezati oštrim nožem na svakih 0,5 cm debljine ali ne do kraja. Režnjevi se moraju držati zajedno na donjoj strani, a cijeli krumpir oblik debelog češlja ;)

      U napravljene utore naizmjence nagurati maslac sa začinskim biljem i pancetu. Krumpire posoliti pa  peći u pećnici na 180ºC cca 40 minuta.
    Poslužiti vruće!
    Dobar tek
    Izvor: recipeci.com

0 komentari:

Objavi komentar