ZAPEČENE TORTILJE SPOJ DOMAĆE I INOSTRANE KUHINJE

zapečene tortilje




Ove su tortilje bile super(tako barem kažu moji gosti)!!!
Sastojci

8 tortilja(običnih,s češnjakom ili s integralnim brašnom)
50 dag mljevenog mesa
1 gotov umak za tortilje
1 konzerva kukuruza
1 konzerva crvenoga graha
2 luka
2 paprike
15 dag ribane gaude


premaz;
1 čaša creme fraiche od rame(ili 20 dag vrhnja)
20 dag ribane gaude
Priprema

1.
Neka vas ne zbune slike pripreme;ja sam ovo radila za 20 ljudi i s duplo namirnica ali sam u pisanju recepta prilagodila količine za jedan normalni ručak ili večeru za 4-6 ljudi.
2.
Mljeveno meso se poprži na žlici ulja ,miješajući dokle se ne stvore grudice.Tada se umiješa gotovi umak za tortilje(ja sam ga kupila u lidlu),malo se još propirja,promiješa i stavi hladiti.
3.
U jednu zdijelu se nariba gauda(može zajedno i za punjenje i premaz)pa što se ne potroši za punjenje ,potroši se za premaz.U drugu posudu stave se ocijeđeni grah i kukuruz,te luk i paprika narezani na tanke šnitice.Sve povrće zajedno se promiješa,po želji se može malo soliti.


4.
Tortilje se stave malo u mikrovalnu da budu savitljive(ja sam koristila 3 vrste-obične,s češnjakom i s integralnim brašnom),pa se onda pune na slijedeći način.Na tanjur se stavi tortilja i gore 1-2 žlice nadjeva od mesa,posipa se s malo sira i posipa mješavinom povrća.
5.
Pažljivo se zamota i stavi u tepsiju koja se predhodno premaže uljem ili se stavi papir za pečenje.Tortilje se redaju jedna do druge dok se ne napuni tepsija i potroši sav materijal.
6.
Po vrhu se premaže s vrhnjem po želji i posipa s ostatkom ribane gaude.Može se staviti peći na 200 stupnjeva dok se sir ne otopi i ne zapeče,tj.dok ne dobije zlatnosmeđu koricu.Ja sam jelo pripremila par sati prije i tek kad su gosti stigli stavila u pećnicu da se zapeče.
Posluživanje

Poslužiti uz kiselo vrhnje.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar