OVAJ RECEPT ZA LAZANJE JE NEŠTO FANASTIČNO NIKAD BRŽE NAPRAVLJENO A TAKO SOČNO I UKUSNO
Ako vam se neki put dogodi da vam ostane viška listova lazanja evo jedne ideje što sa njima.
Sastojci
ostatci listova lazanja (meni obicno ostanu 2-3)
malo margarina
6-8 fetica šunke po potrebi ovisno o broju listova, cca 3-4 fete šunke na jedan list
6-8 fetica sir gauda, trapist, edamer…...koji vam je pri ruci ( isto kao i sa šunkom)
1 krem sir
2-3
jaja (ako je više listova, ide više jaja)
ribani parmezan
sol
kečap
origano
po želi kiseli krastavčići
Priprema
1.
Listove lazanja skuhati da budu skroz mekane. Ohladiti ih i posušiti na krpi. Napraviti smjesu od krem sira, jaja, ribanog parmezana i malo soli ( ja sam na dva lista lazanja stavila 2 jaja, pola vrečice ribanog parmezana i pola pakovanja abc sira od 100g – ovisno o broju listova lazanja povećati količinu sastojaka).
2.
Malo premazati listove lazanja sa smjesom a ostatak ostaviti za preljev. Zatim na lazanje posložiti šunku, sir i kisele krastavce (nisu nužni, može i bez njih),
3.
i na vrh svega staviti komadiće margarina i zarolati.Ponoviti postupak sa svakim listom lazanja. Gotove rolice od lazanja slagati u lim ili vatrostalnu posudu koju smo namastili sa margarinom. Preliti ih ostatkom smjese od jaja i krem sira, preko toga preliti kečap i malo posuti origanom. Peći oko 30-tak minuta na 180 stupnjeva. Na kraju malo poprskati mlijekom…....:)
4.
P.S – u smjesu od sira, jaja i parmezana po želji dodati i par žlica slatkog vrhnja za kuhanje da bi lazanje bile još finije!!
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar