Lotos torta
Ovo je kolač koji je pobijrdio na natjecanju za najbolji kolac osnovne škole što znači da ga linci naprosto obožavaju, kao i svi nuttelloljupci :)
Sastojci
Biskvit
10 bjelanjkaka
25 dkg šećera
1 žlica octa
10 dkg margarina
25 dkg lješnjaka
5 dkg prezle
mala bočica nutelle
Fil
1,5 l mlijeka
10 žumanjaka
10 dkg šećera
3 pudinga od vanilije
5 žlica gustina
1 (250g) margarin
10 dkg čokolade
Glazura i šlag
15 dkg čokolade za kuhanje
10 dkg margarina
5 žlica mlijeka
0,5 l vrhnja za šlag – hole
Priprema
1.
Nutelu stavite na rdijator ili blizu izvora toline da se ugrije i rasopi, da se lako maže i bude tekuća.
2.
Na papir za pečenje koji ste stavili u tepsiju rastopite margarin pa ga pospite prezlama i lješnjacima
3.
Od bjelanjaka i snijega izradite čvrsti snijeg te mu dodajte ocat. Time premazite prezle i ljesnjake u tepsiji te pecite na 150 ˙c sat vremena.
4.
Kada je beze kora gotova okrenite je tako da dio s prezlama i lješnjacima bude prema gore i još vruće premažite nutelom.
5.
Dok se kora peče zagrijte mlijeko te pjenasto umješajte žumanjke sa šećerom i dodajte im puding i gustin pa skupa s mlijekom prokuhajte.
6.
U ohlađeni fil dodajte izrađeni margarin pa ga prepolovite i u polovicu fila umiksajte rastopljenu cokoladu.
7.
Na koru premazanu nutellom slazite kuglice fila, jednu zutu, jednu crnu i tako naizmjence do kraja kore.
8.
Na kuglice nakapajte glazuru koju ste napravili tako sto ste na pari istopili margarin te mu dodali natrganu cokoladu i sve na kraju razrijedili mlijekom. Kako kapate glazuru po kuglicama ona ce se slijevati i u rupe između njih.
9.
Na kraju, kad se glazura stegne premazite kolac slagom i uzivajte!!!
Posluživanje
Kuglice se rade lopaticom za sladoled ili malom sefljicom za sos, ja radim objema, jednu uzmem za zute kuglice jednu za crne i svaki put ih umacem u hladnu vodu da se fil ne zalijepi. Ako poslozite kuglice i ostane fila mozete ga pojesti kao puding ili jos malo “pojacati” kuglice.
Iako se zove lotos torta ne preporucam ovaj kolac raditi okrugli jer se redosljed kuglica poremeti, ne moze se lako nastelati da budu crno-zute, kao kad se kolac radi pravokutno ili kockasto.
www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar