ČOKOLINO ROLADA- LAGANA ZA NAPRAVITI, A PREDIVNA ZA JESTI.







Još jedna u nizu rolada....recept iz jedne od mojih kuharica,

SASTOJCI
Za ganache kremu
• 500 g vrhnja za šlag
• 200 g čokolade za kuhanje



Za biskvit za roladu
• 5 jaja
• prstohvat soli
• 120 g šećera
• 80 g brašna
• 1 puding od čokolade
• šećer i kakao za posipanje



PRIPREMA
Ganache krema
Na laganoj vatri zagrijte vrhnje i u njemu otopite čokoladu, ali pazite da ne zakuha!
Držite na hladnom najmanje 6 sati.
Nakon što se dooobro ohladila, izmiksajte ju u čvrsti šlag.

Biskvit za roladu
Bjelanca, sol i 40g šećera utucite utucite u čvrst snijeg, a žumanca i ostatak šećera u pjenastu smjesu.
Pomješajte ih pažljivo i dodajte im brašno i puding od čokolade (prah).
Istresite smjesu u pek-papirom obložen lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 175 stupnjeva oko 15 minuta.
Istresite tijesto odmah na pek-parir posut šećerom pa ga srolajte i pustite da se na rešetki ohladi.
Mješavinu čokolade i vrhnja dobro umutite mikserom i premažite preko pažljivo razmotanog tijesta. Stavite roladu na hladno i nakon dva sata dobro je sa svih strana pospite kakaom.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar