PRAVO ZADOVOLJSTVO ZA TOPLE DANE: SPAGHETTI ALLA CARBONARA
jednostavno jelo elegantnog okusa.
Sastojci
200 g spageta
100 g speka(slanine)
100 g svjeze naribanog parmezana ili pecorina
2 cesnja
cesnjaka
2 jaja
sol, papar
2 zlice maslinovog ulja
Priprema
1.
Skuhajte spagete. Dok se spageti kuhaju, na maslinovom ulju izdinstajte spek s cesnjakom.
Istucite jaja i dodajte im sol i svjeze mljeveni papar.
Skuhane spagete ocijedite i odmah dodajte u tavu sa spekom, dobro promijesajte.
Tavu maknite s vatre i dodajte jaja zajedno s parmezanom. Mijesajte brzo i snazno da se ne bi stvorile grudice od jaja. Smjesa mora biti glatka i kremasta.
2.
Srevirajte odmah i ako zelite pospite jos parmezanom.
Posluživanje
Mozete dodati i koju zlicu slatkog vrhnja ako zelite jos kremastiji umak, no meni bude premasno pa ne dodajem, a i to onda vise nije originalan recept. Mada vi slobodno mozete dodavati sto zelite.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar