PRAVO ZADOVOLJSTVO ZA TOPLE DANE: SPAGHETTI ALLA CARBONARA






jednostavno jelo elegantnog okusa.
Sastojci

200 g spageta
100 g speka(slanine)
100 g svjeze naribanog parmezana ili pecorina
2 cesnja

  cesnjaka
2 jaja
sol, papar
2 zlice maslinovog ulja
Priprema

1.
Skuhajte spagete. Dok se spageti kuhaju, na maslinovom ulju izdinstajte spek s cesnjakom.
Istucite jaja i dodajte im sol i svjeze mljeveni papar.
Skuhane spagete ocijedite i odmah dodajte u tavu sa spekom, dobro promijesajte.
Tavu maknite s vatre i dodajte jaja zajedno s parmezanom. Mijesajte brzo i snazno da se ne bi stvorile grudice od jaja. Smjesa mora biti glatka i kremasta.


  2.
Srevirajte odmah i ako zelite pospite jos parmezanom.
Posluživanje

Mozete dodati i koju zlicu slatkog vrhnja ako zelite jos kremastiji umak, no meni bude premasno pa ne dodajem, a i to onda vise nije originalan recept. Mada vi slobodno mozete dodavati sto zelite.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar