Minjon torta
ZA PRVU KORU 4 bjelanceta, 4 kašike šećera, 100 g mljevenih oraha, kašika brašna
ZA DRUGU KORU 4 bijelanceta, 4 kašike šećera, 100 g mljevenih pečenih badema, kašika brašna
ZA TREĆU KORU 4 bijelanceta, 4 kašike šećera, 100 g mljevenih pečenih lješnika, kašika brašna
ZA FIL 12 žumanaca, 12 kašika šećera, 200 g putera
ZA GLAZURU 50 g čokolade za kuhanje, 50 g bijele čokolade, 50 g mlječne čokolade, 6 kašika ulja.
Za sve tri kore postupak je isti. Pjenasto umutite bjelanca, dodajte šećer i na kraju pažljivo umješajte kašiku brašna i za prvu koru orahe, za drugu lješnike, a za treću bademe. Pecite tri kore u podmazanom kalupu, svaku po 20 minuta na 180 stepeni. U međuvremenu pripremite fil. Kuhajte na pari žumanca i šećer, pa kad se zgusnu, ostavite da se ohlade i dodajte im pjenasto umućeni puter. Nafilujte kore i na kraju celu tortu premažite ostatkom fila. Stavite tortu u frižider da se stegne, pa ukrasite je na sledeći način: prvo na pari rastopite čokoladu za kuhanje sa dvije kašike ulja i prelijte ivice torte, pa je vratite u frižider da se stegne; potom na isti način istopite bijelu čokoladu i prelijte i spoljašnji prsten torte uz ivice, pa opet ohladite; na kraju isto uradite i sa mlječnom čokoladom, pa je izlijte na sredinu torte. Možete tako ostaviti, a možete štapićem ili viljuškom napraviti šare po torti.
Preuzeto sa zena.blic.rs
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar