LAGANI I JEDNOPOTEZNI RUČAK GOTOV ZA 15 MINUTA: BIJELA TJESTENINA







Ručak, večera ili kao prilog nekom ozbiljnom meseku. Gotovo za tren, tako dugo dok se kuha tjestenina. Umak je kombinacija carbonare i bijelog umaka od vrhnja. Ništa komplicirano. Sastojci koje uvijek imamo doma.
Sastojci

500 g tjestenine (npr.Klara tjestenina svrdlo br.151)
ulje, sol
UMAK
1 žličica maslaca ili margarina
100 g pancete, špeka ili slanine
500 ml vrhnja za kuhanje
1 jaje
200 g kiselog vrhnja


  1 goveđa kocka za juhu
3 žličice vegete
sol, papar, mažuran
Priprema

1.
Tjesteninu stavimo kuhati u dosta vode u koju smo dodali malo soli i ulja.

Kuhamo prema uputi.
Umak

1.
Slaninu isjećemo na sitno i stavimo na maslac da se prepeče.

Kad je slanina pustila svoj miris i zapekla se, zalijemo s vrhnjem za kuhanje te dodamo kocku za juhu. Kuhamo.


  2.
Kiselo vrhnje razmutimo s jajem. Dodamo vegetu, papar i sol.

Dodamo u umak i kuhamo na laganoj vatri.
3.
Kad je tjestenina kuhana, ocijedimo je. Operemo pod mlazom vode i dodamo u umak.

Pospemo s malo mažurana i sve još malo kuhamo da se prožmu okusi.
Savjet

1.
Na kraju jelo možete posipati s parmezanom, dobiti ćete potpuno novo jelo.
Posluživanje

Poslužimo kao glavno jelo, toplo predjelo ili kao prilog nekom glavnom jelu.
Ja najviše to volim kao glavno jelo uz zelenu salatu.
izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar