JAKO FIN A BRZ RUČAK RECEPT IZ GRČKE KUHINJE: MESNE KOBASICE U TIJESTU






Fino i jednostavno grcko jelo iz pecnice .
Sastojci

Mesne kobasice:
500g mljevene junetine
1 srednji luk
1 jaje/L
2 fete crnog seljačkog kruha
1/2žličice kumina
1,5žličica crvenog vinskog octa


  3 žlice maslinovog ulja
malo brašna
Ostalo:
2 jaja/L
2žlice brašna
360ml mlijeka
1/2žličice kumina
brašno i maslac za posudu za pecenje
Priprema

1.
Pripremite mesne kobasice:
U tavi zagrijte maslinovo ulje.Luk sitno nasjeckajte,lagano ga preprzite dok ne uvene i dobije finu zlatnu boju.
Fete kruha smocite u vodi ,maknite im koru i izvadite sredinu ,dobro ocijedite.
Stavite luk u meso,dodajte jaja,ocijedene mrvice kruha,kumin,ocat,sol i papar.Sve dobro izmijesajte pa radite male kobasice 7 cm duge.Pospite ih brasnom.
Preprzite ih na malo maslinovog ulja samo da uhvate malo boje.


  2.
Zagrijte pecnicu na  180C.
Namastite i pobrasnite posudu za pecenje.
Poslazite kobasice pa ih prelijte pripremljenim preljevom.
Preljev:
U posudu stavite jaja ,brasno,mlijeko.Izmiksajte da postane glatko.Dodajte sol,papar i malo kumina.
Prelijte preko mesa.
Pecite 45 min.
Izvor:  http://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar