HLADNI KREMASTI DESERT BEZ PEČENJA ZA LJETNE DANE: PIJESAK TORTA






SASTOJCI
1,5 litar mlijeka
6 pudinga od vanilije
200 gr šećera u prahu
250 gr  maslaca
125 gr margarina


200 grama mljevenog keksa
200 grama kokosa
300 grama mljevenih oraha
3 dcl vrhnja za šlag
NAČIN PRIPREME:

Skuhati 1,5 litar mlijeka, 6 pudinga od vanilije po uputstvu na vrećici  pa ohladiti. Dodati pjenasto umućeno maslo i  margarin sa 200 gr šećera u prahu. Dobro umutiti i podijeliti na 3 dijela.


U jedan dio staviti 200 grama mljevenog keksa, u drugi dio 200 grama kokosa, a u treći 300 grama mljevenih oraha. Istim redoslijedom stavljati u kalup za tortu (keks, kokos, pa orasi). Tortu premazati šlagom.  Po šlagu  sam je posula  stučenim ušećerenim bajamia. Kolač hladiti najmanje 24 sata.
Izvor:  gastrodiva.bloger.index.hr

0 komentari:

Objavi komentar