ŽUTE MAK KOCKE-LAKO SE SPREMA






SASTOJCI
Biskvit
• 6 bjelanjaka
• 200 grama šećera
• 200 grama maka
• 150 grama brašna
• 1 vrećica praška za pecivo
• 250 grama rastopljenog margarina


 
Preljev
• 6 žumanjaka
• 200 grama šećera u prahu


 
PRIPREMA
Izmiksajte čvrsto bjelanjke sa šećerom pa dodajte lagano mješajući mak, brašno, prašak i na kraju rastopljeni i ohlađeni margarin.

Izlijte smjesu u namazan i brašnom postut protvan veličine 20x30, pa stavite peći na 170 stupnjeva oko 20 min.

Žumanjke pjenjačom izmješajte sa šećerom pa kad izvadite biskivit premažite žumanjcima i vratite u pećnicu koju ugasite i neka se suši oko pola sata.

Izvor: https://www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar