TORTICA LJETNI DAN BEZ PEČENJA
Jednostavna tortica,koja se može razno kreirati,ja ću vam dati osnovu,a daljnje finese prepuštam svakom mašti na volju...jednostavna,kremasta...baš idealna za ljetni dan...
Sastojci
oko 250g piškota za podlogu+ 2,5 dl mlijeka i 1 žlica ruma
7 dl mlijeka + 2 kom žumanjaka
2 kom pudinga sa okusom banane(ili bilo koji drugi voćni po izboru)
1 puna žlica gustina(škrobnog brašna)
170g maslaca
110 g šećera u prahu
FIL 2:
400 ml slatkog vrhnja
150 g malina ili nekog drugog bobičastog voća,ribizle,borovnice.. miješano
60 g šećera u prahu
kalup za torte sa obručem od 25 cm
Priprema
1.
Od 7 dl mlijeka oduzeti 2 dl,ostatak mlijeka staviti prokuhati.Vrećice pudinga,gustin i 2 žumanjka razmutiti sa 2 dl mlijeka i zakuhati u provrelo mlijeko,kuhati dok se ne zgusne,presipati u zdjelu radi lakšeg hlađenja.
Posebno izmutiti mikserom maslac sa šećerom u prahu,u prohlađenu smjesu dodavati žlicu po žlicu i fino mikserom izraditi.
Za drugi fil izmutitit čvrsto slatko vrhnje uzeti 4 žlice i umiješati u prvi fil od pudinga,u ostatak vrhnja umiksati maline ili neko drugo bobičasto voće uz dodatak šećera u prahu.
U kalup za tortu složiti podlogu od namočenih piškota u mlijeku i rumu,zatim staviti fil od pudinga,a preko njega voćni fil.
E sada nastupa ono mašti na volju finalni dio možete kao u mom slučaju gornji sloj posipati ribanom bijelom čokoladomi posuti svježim voćem,možete staviti sloj gore i ukrasiti sa još dodatnim tučenim vrhnjem,preliti tamnom čokoladom ili svježe voće složiti na voćnu kremu i preliti sa 2 vrećice crvenog preljeva za torte i svakako dobro ju prohladiti prije služenja.Kako god odabrali,tortica će nadam se zadovoljiti ukuse jer je lagana i kremasta.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar