TORTA KOJA JE GOTOVA OD 10 DO 15 MINUTA A NE TREBA VAM PEĆNICA ""TORTA SVA OD KREME""







Brzo se napravi a i brzo nestane
Sastojci

  400 ml slatko vrhnje ( vrhnje za slag )
  2 vrecice slag krema vanilije
  450 gr kiselog vrhnja
  6 zlica secera
  2 zlicice vanilije secera


    20 gr zelatine u prahu
  220 gr voce po zelji ( visnje, maline, jagode .. )
  12 keksa petit beurre
Priprema

Najpre u posudu pomesati zelatin za 7 - 8 zlica hladne vode. Otsaviti 10 minuta da nabubri. Zagrevati ( ne kuvati ) neprestano mesajuci, dok se zelatin ne rastopi.
Obloziti odgovarajuci kalup plasticnom folijom, jer folija sluzi da na laksi nacin izvadite tortu iz kalupa, koji nema obruc sto se skida. Ako ima prsten sto se skida, tada nije potrebna folija.
U 400 ml hladnog slatkog vrhnja dodati sadrzaj obe vrecice, promesajte i nastavite mesati/miksati elektricnom mesalicom dok se dobro ne zgusne.



U krem od vanilije rucnim mikserom umesati kiselo vrhnje, secer, vanil secer, sjediniti i na kraju umesati rastopljenu zelatinu.
Kekse jedan po jedan umakati u mleko i redjati na dno oblozenog kalupa. Uzduz 4 keksa a u sirinu 3 sa malim rastojanjem izmedju keksa ( u sirinu )
Na rasporedjene kekse naneti polovinu kreme, rasporediti voce, ostatak kreme. Ostaviti u frizider na jedno vreme.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar