FANTASTIČNA JEDNA OD BOLJIH KOJE SA PROBALA U ZADNJE VRIJEME: ROĐENDANSKA ROLADA

Rođendanska rolada




Nije ničiji rođendan ,već je ova rolada iz časopisa "Hrana i vino" i tamo je pod tim nazivom....Isprobala sam je u gostima,klinci su bili oduševljeni pa sam tražila recept i evo je i kod nas....
Sastojci

tijesto;
60 dag glatkoga brašna
1 svježi kvasac
1,3 dcl ulja
šećer za kvasac
oko 4 dcl mlijeka


  sol
unutarnji premaz;
3 žumanjka
15 dag rastopljenog maslaca
vanjski premaz;
3 bjelanjka
sezam po želji
punjenje;
30 dag šunke
30 dag sira
Priprema

1.
Kvasac namočite s šećerom u malo toplog mlijeka.Dodajte ulje,brašno,sol i preostalo mlijeko pa zamijesite tijesto.Oblikujte 2 kugle i ostavite ih da se dignu.Žumanjke izmiješajte s otopljenim maslacem.Tijesto razvaljajte(ne predebelo,i ne pretanko) i premažite mješavinom maslaca i žumanjaka.
2.
Zatim poredajte šnite šunke po cijeloj roladi.Po vrhu bogato naribajte sir(možete staviti i šnite).Čvrsto zarolajte tako da sa strane uvijete-kako nebi curio fil tijekom pečenja.


  3.
I dio gdje rolada završava stisnite prstima i preokrenite na donju stranu-da vam nebi curilo.Pripremljene rolade stavite u veliki pleh od pećnice obložen pek papirom(s razmakom jer će se rolade dići).Premažite razmućenim bjelanjkom i pospite po želji sa sezamom.
4.
Pecite oko 40 minuta na 180 stupnjeva.Kad ih izvadite pokrijte vlažnom krpom i ostavite da se ohlade.
Izvor:  www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar