BAISER SLATOLED TORTA GOTOVA ZA 20 MINUTA

http://cdn.coolinarika.net/image/ff6d5b7b647faf7b0330c0dfd7c334bc_header.jpg?v=0




Sastojci

    Potrebno (za 16 komada) :
     1,25 l. slatke pavlake(statkog vrhnja za slag),zasladjenog
     2 kesica slag fixa
     200 g. baisera-puslica(gotovih)

       300 g. mlecne cokolade za kuvanje
     200 g. krokanta
     5-6 kasika ruma.

Priprema

    Slatku pavkaku(slat.vrhnje)umutite sa slag fixom.
    Cim pocne da se zgusnjava,gotovo je.
    Baiser(puslice)izdrobite rukom na krupnije,a cokoladu krupno izrendajte.
    U izmucenu masu od slatke pavlake dodajte krupno izdrobljene puslice,rend.cokoladu,krokant i rum.
    Sve dobro promesajte kasikom.
    Okrugli kalup za torte (26 cm.Q),oblozite aluminijumskom folijom,sipajte masu,poravnajte,i stavite u zamrzivac da se dobro ohladi(najbolje preko noci,u receptu pise 36h.ali ja sam manje..)
    Tortu dobro ohladjenu izavdite iz zamrzivaca,sacekajte 10-tak min.(bas kao sladoled)i tek onda rezati ostrim nozem.

      Secite u trougao(kao tortu),svaki komad ukrasite sa malo umucenog slaga,rendanom cokoladom,i po jednim manjim baiserom(puslicom).

Posluživanje
Za ovu tortu koristila sam kupovne puslice,a vi mozete napraviti dan-dva pre pa onda upotrebiti...
Ako vam slatka pavlaka(slat.vrhnje)nisu slatki,dodajte par kasika meda).
Tortu drzati u zamrzivacu,i po potrebi izvaditi.
Mozete napraviti i pola mase,znaci sve sastojke smanjite na pola.
Izvor:  www.coolinarika.co

0 komentari:

Objavi komentar