OMILJENA VEZIJA KROMPIRA NA NAŠOJ TRPEZI: HRSKAVI I FINI KROMPIR
Sladkast i hrskav krompir prosto mami, ja ga volim servirati uz ribu, a vama ostavljam da izaberete vasu najbolju kombinaciju s ovim krompirom.
Sastojci
2 kg krompira
2 dl ulja
morska sol
Priprema
1.
Krompir ogulimo, operemo i skuhamo u slanoj vodi. Kuhamo 8 minuta.
2.
Nakon toga ocijedimo i viljuskom svaki krompir zagrebemo.
3.
Krompir stavimo peci u pleh koji smo predhodno nauljili, i dobro zagrijali. Povremeno okrecemo krompir da nam se fino zapece sa svih strana.
4.
Nakon pecenja izvadimo krompir na kuhijnski papir da se suvisna masnoca ocijedi i posluzimo vruc krompir.
Izvor: www.coolinarika.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar