PILETINA I SLATKI KUPUS IZ KESE ZA PEČENJE
Dinstani slatki kupus nisam baš mnogo volela dok ga nisam jednom prilikom spremila u kesi za pečenje. Tako mi se svideo da slatki kupus ovako skoro uvek pravim i to najčešće sa piletinom. Praktično je ne širi se miris jela kad spremamo u kesi.
Potrebno je:
2 bataka i 2 karabataka
1 kg slatkog kupusa
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 paradajz
1 zelena paprika
2-3 čena belog luka
1 kašika seckanog peršuna
1 kašičica mlevenog kima
1 kašika mlevene crvene paprike
so, mleveni biber
3 kašike ulja
4 kašike jabukovog sirćeta
Priprema:
Batake i karabatake istrljati sa soli i mlevenim biberom.
U posudu staviti seckan kupus na kockice, sitno seckan crni i beli luk, šargarepa na kockice, paradajz oguljen i iseckan na kockice, paprika sečena na kockice.
Dodati so, mleveni biber, mleveni kim, seckani peršun, crvenu mlevenu papriku, 3 kašike ulja i 4 kašike jabukovog sirćeta.
Sve dobro izmešati staviti u kesu za pečenje, dodati batake i karabatake, zatvoriti kesu trakom za zavezivanje ( dodje uz kesu), protresti kesu da meso dodje po vrhu kupusa, staviti u kalup za pečenje.
Na 2-3 mesta kesu na vrhu bocnuti nožem i staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 1 sat dok piletina ne požuti a kupus ne bude mekan.
Kad se ispeče pažljivo iseći kesu da se ne izgorite od pare i staviti u posudu za serviranje.
izvor: daninakuhinja.blogspot.com
About Unknown
This is a short description in the author block about the author. You edit it by entering text in the "Biographical Info" field in the user admin panel.
0 komentari:
Objavi komentar